Tem 2017
2016 - 2017 Mezuniyet Töreni

Fakültemizin 2016 - 2017 Eğitim Öğretim Yılı Yaz Dönemi Mezuniyet töreni Süleyman Demire Kültür Merkezi'nde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Sayın Suat Hayri AKA, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Sayın Hızır Reis Deniz, İTÜ KKTC Rektörü Prof. Dr. Sayın Ercan KAHYA, İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Alper ÜNAL, Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Sayın Ahmet Ergin, Sektörün değerli temsilcileri, mezun yakınları ve tüm mezunlarımız ile coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.

Törende açılış konuşması Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet ERGİN tarafından gerçekleştirildi. Sonrasında Mezun Öğrenciler adına Fakülte Birincisi Mehmet KELEŞ, ve Fakültemiz Bölüm Başkanları adına Prof. Dr. Hakan AKYILDIZ konuşmalarını gerçekleştirdiler. Daha sonra Mezunlarımızın profesyonel hayattaki en önemli kurumlardan olacak Gemi Mühendisleri Odası Başkanı Sayın Salih BOSTANCI mezunlarımıza hitap etti. Son olarak, T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Sayın Suat Hayri AKA gelecekte mezunlarımızı bekleyen fırsatlar ve iş yaşamı hakkında konuşmasını gerçekleştirdi.

Konuşmaların ardından Müsteşar Sayın Suat Hayri AKA'ya plaketleri İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper ÜNAL ve Dekanımız Prof. Dr. Ahmet ERGİN tarafından takdim edilmiştir.

DSC_4007

Ayrıca, Üniversite-Sanayi işbirliğinin iyi bir temsili olarak Fakültemiz ile Anadolu Tersanesi (ADİK) arasında yürütülen ortak çalışmalar sebebiyle, Anadolu Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Faruk ÜRKMEZ'e de plaket takdim edilmiştir.

Derece Giren Öğrenciler

Plaket takdimlerini takiben, Bölümlerimizde ilk üç dereceye giren öğrencilerimize sektör temsilcileri tarafından hediyeleri takdim edilmiştir. Fakültemizde dereceye giren öğrencilerimiz:
Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği Bölümü:
  1. Mehmet KELEŞ
  2. Ali Burhan GÜNCAN
  3. Mustafa Reha BİÇER

​​Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Bölümü:

1. Mikail TUNÇ
  2. Burak GÜNGÜDER
  3. Ufuk TÜTÜNCÜOĞLU

Öğrencilerimize başarılarından dolayı destek olarak hediye takdim eden sektör temsilcilerimiz:

• Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR)
  • Yalova-Altınova Tersane Girişimcileri San. ve Tic. A. Ş.
  • Deniz Ticaret Odası (DTO)
  • Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği
  • Gemi Mühendisleri Odası (GMO)
  • Beşiktaş Group Denizcilik
  • GEMAK Şirketler Topluluğu
  • Sefine Tersanesi
  • Türk Loydu Vakfı
  • American Bureau of Shipping (ABS)
  • Bureau Veritas Denizcilik
  • Det Norske Veritas & Alman Loydu (DNV&GL)
  • İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Derneği (İTÜ GİMDER)

Dereceye giren öğrencilere hediyelerin takdiminden sonra Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği Bölümü En Başarılı Proje Sertifikaları proje gruplarını sunulmuştur.

​Dekanlığımız tarafından Emekli Öğretim Üyemiz ve Eski Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Reşat BAYKAL tarafından yazılmış olan "İstanbul’un Fethi’nden Günümüze TERSANELERİMİZ ve DENİZCİLİK KURULUŞLARIMIZ" adlı kitap ile GMO baretleri öğrencilere hediye edilmiştir.

Törenin en heyecanlı kısımlarından birisi olan kep atma seremonisi ile törenimiz son bulmuştur.
Kepler Havaya

Tüm Mezunlarımıza yaşamları boyunca başarılar diliyoruz.